SD-rasisterna möttes av högljudda protester i Malmö

2012-03-14 12:52:12
Uppemot 400 antirasister samlades på Stortorget för att stoppa Sverigedemokraterna från att sprida sin rasistiska hatpropaganda som riktas mot stora delar av Malmös invånare. Trots deras maffiga ljudutrustning förhindrades rasisterna att sprida sitt hat tack vare antirasistisk musik, talkörer, rop och skrammel med hemmagjorda maracas av petflaskor.

Än en gång visade Sverigedemokraterna att de inte har något aktivt stöd hos allmänheten, utan att de missnöjesröster som de åtnjuter i första hand är från personer som inte vill sammankopp­las med deras rörelse. SD samlade 15-20 personer.
Ironiskt nog hade SD:s riksdagsman Kenth Ekeroth ­inbjudits som huvudtalare för att belysa hur våldet och kriminaliteten ska bekämpas. Samme Ekeroth är en av huvudpersonerna i ”Counterjihad”, en rörelse som har starka kopplingar till högerextrema organisationer som uppmanar till väpnad kamp på gatorna mot ”mångkulturalismen”. Idéer och metoder som mångt och ­mycket påminner om massmördaren och terroristen Breiviks.
Vi kan också konstatera att nazistsympatier inte på något sätt är ett hinder för att vara aktiv i SD, efter att Robert ­Vahlgren, som 2010 marcherade tillsammans med bland andra nazististiska Svenskarnas Parti (f d Nationalsocialistisk Front), varmt välkomnades av den lilla skaran av Sverigedemokrater.
Inför demonstrationen har flera aktiva antirasister blivit hotade av rasister via telefon och en fick också ägg kastade på sin ytterdörr.
Även under demonstrationen förekom attacker från rasister. RS:aren Tobias Viltonius ­berättar om hur en SD-sympatisör hand­gripligen attackerade och hotade honom för att han protesterat högljutt mot rasisterna.

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!