Stödet växer till kampen i Dorotea

2012-03-18 00:37:26

foto: Andy Herbert
Det är många som stödjer ockupationen av sjukstugan i Dorotea.

Ockupationen av Dorotea sjukstuga fortsätter och stödet från ortsbefolkningen är fortsatt starkt.

Samtidigt som Offensivs utsända kom till Dorotea vid lunchtid lördagen den 10 mars anlände en kvinna med en smörgåstårta. Strax efter kom ortens pizzabagare med två kartonger fulla med smörgåsar.
Båda var på väg till ockupanterna.
– Jag ska gå ner dit om en stund, sa en kvinna som vi träffade utanför Konsum.
Ockupationen används även av ortens skola för att visa på samhällskunskap i praktiken.
Ockupanterna är arga på ­landstinget för att man inte har gett någon konsekvensbeskrivning.
– De kan spara en halv miljon i ena änden, men hur mycket kostar rehabiliteringen av en hjärtsjuk som kommit under behandling för sent?, undrade en äldre ockupant.
Ockupationen fortsätter och ockupanterna är glada över det stöd de har fått och får från hela världen. Namninsamlingen, som under den gångna helgen hade erhållit 2 372 personers namnunderskrifter, har fått stöd av bosatta i samt utflyttade Doroteabor i bland annat Australien.
Kampen för akutvårdsplatser i Dorotea och ambulans i Åsele gäller inte bara Dorotea och Åsele. Den gäller hela inlandet.

Andy och Sigbritt Herbert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!