Seger på Euromaint

2010-03-17 17:07:07
Fullständig seger rapporteras från Euromaint Ombyggnad i Malmö, som nu sparkar sin vd och stoppar planerna på att säga upp 91 anställda på järnvägsverkstaden i Malmö och återanställa dem i ett bemanningsföretag.

Sekoklubbens ordförande Jan-Eric Carlsson berättar i LO-Tidningen att alla anställda går runt med ett leende på läpparna, sedan det blivit känt att företagets vd Mats Önner har fått sparken i stället för dem.
Enligt företaget skrinläggs den plane­rade omorganisationen därför att orderläget har förbättrats, vilket avfär- das av facket då orderläget hela tiden har varit bra. Men inte heller LO-Tidningens uppgifter om att Seko har övervägt att stämma företaget till Arbetsdomstolen eller att S har tagit upp frågan i Riksdagen räcker som förklaring. Troligare är att det är den vilda strejk och de maskningsaktioner som de anställda har talat om på Euromaintbloggen som har tagit skruv.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!