Selamawit måste få stanna

2017-01-23 15:41:50

foto: Per-Åke Westerlund
Selamawit Fantam Maserasha

25 000 personer har fängslats sedan regimen i Etiopien införde undantagstillstånd den 8 oktober i fjol. 800 har dödats det senaste året, enligt Amnesty.

Den ökade repressionen från en redan ökänd diktatorisk regim gör situationen än värre för de etiopiska flyktingar i Sverige som väntar på besked på sina asylansökningar.

En av dem är Selamawit Fantam Maserasha, som har varit i Sverige i sju år. Hon är aktivist och har uppdrag i Etiopiska Flyktingföreningen.
Den etiopiska regimens kartläggning av aktiva flyktingar i Sve­rige gör att hon är känd och registrerad för sin aktivitet mot den diktaturen.
Hon har två barn, Abesera Fantam (6 år) och Dawit Fenthaun (1 år), som båda är födda i Sverige.

De har nu under en lång levt under svåra förhållanden på flyktingförläggning (utan kök, skola, barnomsorg).
Hennes ärende kommer nu upp hos Migrationsverket – Selamawit Fantam Maserasha måste få uppehållstillstånd omedelbart! ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!