Skoldebatt mot etablissemanget

2010-09-01 17:04:59
Den 27 augusti var Rättvisepartiet Socialisterna inbjudna till debatt på Forslundagymnasiet i Umeå. Utöver RS deltog alla etablerade partiers ungdomsförbund, samt Piratpartiet.

RS representant Johannes Lundberg ville peka på likheterna i politik ­mellan de båda blocken och behovet av ett nytt arbetarparti.
– Massuppfödning och livsmedelsindustrins groteska handel och transporter är det största hotet mot ett ekologiskt jordbruk. Detta system där vinsterna går före människans, miljöns och djurens behov slår inte bara ut de lokala jordbruken, utan äventyrar också människors liv och hälsa, var RS slutsats på punkten om arbetsmarknad ur ett naturbruksperspektiv.
RS kritiserade också den så kallade oppositionen.
– Jag är glad att Ung Vänster tar upp borgarnas attacker på a-kassan, men var har vänstern och sossarna varit i fyra år, varför mobiliserade man inte sina väljare, partimedlemmar och hela fackföreningsrörelsen mot regeringens politik och försämringar då de var högst aktuella?, undrade Johannes i en replik på Ung Vänsters inlägg.

RS Västerbotten

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!