Slå tillbaka högerpolitiken

2010-04-29 20:22:33
Fredrik Reinfeldts uppdragsgivare bland spekulanter och aktieägare ger antagligen högerregeringen högsta betyg.

Sedan 2006 har Reinfeldt, Anders Borg och Maud Olofsson raserat a-kassan och sjukförsäkringen, reat ut Apoteket och andra statliga bolag – och attackerna fortsätter ända fram till valet.
Storföretag som Ericsson och Volvo redovisar nu miljardvinster igen. För dem och för bankerna är krisen (tillfälligt) över, men för arbetslösa, sjuka och pensionärer finns ingen ljusning.
I kommuner och lands­ting fortsätter privatiseringar och nedskärningar i hög takt. ”Vårdval” och privatskolor utökar klass-klyftorna inom sjukvård och utbildning.

Hur kan detta ske? Går det att stoppa?
En rad exempel på kamp visar att högerpolitiken går att stoppa.
Sopgubbarna i Stockholm har genom strejk ifjol och kamp i år avvärjt de värsta attackerna mot sina arbetsvillkor och löner.
I Göteborg har fritidsgårdar och bibliotek räddats från nedläggning av proteströrelser i förorter­na. I Luleå stoppades planerna på privatisering av kommunens städning. I alla dessa exempel har Rättvisepartiet Socialister­na deltagit och gett fullt stöd till kampen.

Högerpolitiken – även när den drivs av Socialdemokraterna, som i Göteborg och Luleå – måste slås tillbaka. Arbetarklassen är den överlägset starkaste kraften i dagens samhälle, men den måste organiseras.

Medlemmarna måste ta kontrollen i fackföreningarna, som måste bli verkligt kämpande organisa- tioner.
Socialdemokraternas egen variant av högerpolitik och fackledningarnas kapitulation beror på att de inte har något alternativ till EU:s och spekulanternas ”marknad”.
Rättvisepartiet Socialisterna står för arbetarrörelsens bästa traditioner, en socialistisk politik för att avskaffa kapitalismen.

Rättvisepartiet Socialisterna står för att det behövs ett nytt arbetarparti – en politisk röst med tyngd som kan föra arbetarnas talan och slå tillbaka Reinfeldts, Olofssons och Svenskt Näringslivs högerpolitik.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!