”Slå tillbaka mot kapitalismens kris”

2009-05-20 13:21:07
– Det blir inga varsel och inget Löfvénavtal, sa Gruv-tolvans ordförande Harry Rantakyrö efter fackens medlemsmöten i Kiruna och Malmberget, där 800 gruvarbetare deltog. Gruvarbetarna antog också det fackliga uppropet för massprotester mot kapitalismens kris och högerpolitik den 15 september.

Många gruvarbetare visade  samtidigt stort intresse för ArbetarInitiativet i EU-valet, som passade på att dela ut sina flygblad.
– Jag möter bra respons i gruvan för våra flygblad, affischer och diskussioner, säger gruvarbetaren Sixten Snell, som är kandidat för ArbetarInitiativet.

– Det råder ett politiskt vakuum och det är viktigt att ge ett socialistiskt och antirasistiskt alternativ till alla frustrerade arbetare.
Sixten Snell stödjer ock­så det fackliga uppropet för landsomfattande massprotester och fackliga företrädare som vill kämpa och dela medlemmarnas villkor.
På Septemberalliansens möte i Stockholm i måndags gick startskottet för kampanjen för en stor demonstration när riksdagen öppnar den 15 september. ”Vi vägrar betala er kris”, blir frontbanderollens text.
Klasskampen för jobben, välfärden och klimatet måste gå hand i hand med kampen för ett socialistiskt alternativ.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!