Smutskastning från pressade S-märkta nedskärningspolitiker

2013-03-24 08:59:11

foto: Elias Theodorsson
Socialdemokratiska pampar i Angered bedriver rena förtalskampanjer mot RS och alla andra som aktivt opponerar sig mot nedskärningarna.

Nedskärningarna fortsätter i Angered och Socialdemokraterna som styr stadsdelen räds oppositionen underifrån, från föräldrar, ungdomar och personal. S-politikerna ser hur det rör på sig ute i området och hur starkt stöd Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har i Angered, inte minst i Hammarkullen.

RS-medlemmar tog tillsammans med andra initiativ till föräldraprotester mot nedskärningar och Förortsmarschen.
Eftersom de inte klarar av att försvara nedskärningarna har socialdemokratiska politiker en ny taktik i hopp om att sätta stopp för protester – smutskastning.
En rad personer har hört av sig till Rättvisepartiet Socialisterna och berättat att lokala representanter från Socialdemokraterna påstått att RS är ”våldsverkare” och har ”hotat politi­ker”.

– Detta är givetvis rent nonsens. Rättvisepartiet Socialisterna ägnar sig åt politisk kamp och organiserande av protester. Vi har i Sverige och internationellt tagit avstånd från den typ av metod som inte leder någonstans, säger Kristofer Lundberg, en av de RS-medlemmar som har pekats ut.
Det är ledande socialdemokrater i Angered som har sagt till föräldrar och personal på arbetsplatser att inte samarbeta med RS.
De har använt RS-medlemmars närvaro som ett argument för att slippa delta på möten med boende som påverkas av den politik de beslu­tar om.
– De vet att både vi och en stor majoritet av angeredsborna är emot försämringarna, att RS har bra argu­ment, gräver fram fakta och ställer besvärliga frågor, säger Kristofer Lundberg och fortsätter:
– Förtalskampanjen mot RS är ett smutsigt angrepp mot alla som aktivt opponerat sig mot ­nedskärningarna.

En lokal socialdemokrat bekräftade och pekade ut den förre ordföranden i stadsdelsnämnden, Håkan Linnarsson, som drivande i ryktes­spridningen.
– Socialdemokraten Håkan Linnarsson sprider en kultur av lögner och det började han redan med när RS var drivande i kampen mot nedläggningen av vårdcentralen i Hammarkullen 2004. Hans dåvarande lög­ner motbevisades som påhitt, men var då redan spridda. Nu försöker de alltså på nytt, berättar Kristofer Lundberg.
– Då de inte kan besvara våra argument politiskt försöker de istället smutskasta osss. Vi tar detta på högsta allvar. RS har en lång tradition av kamp mot hot och våld som politisk metod och det vet våra grannar och arbetskamrater, avslutar Kristofer Lundberg.

När nya nedskärningar aviseras på skolorna i Angered, däribland på Emmaskolan som ska spara 175 000 kronor i månaden, kommer RS medlemmar och andra föräldrar att agera. Nya möten och protester ­kommer att organiseras. Rättvisepartiet Soci­alisternas kamp mot nedskärningar för upprustning fortsätter.
Socialdemokraternas smutskastning slår tillbaka mot dem själva.
RS första svar blir att besvara nedskärningspolitiken och lögnerna i flygblad och värva än fler medlemmar till Rättvisepartiet ­Socialisternas tre partiföreningar i Angered.
Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!