Socialdemokraternas falska visioner för Göteborg

2014-09-10 14:04:56
Utan att nämna att det är Socialdemokraterna (S) som styr i kommunen går de till val på ”Ett bättre Göteborg för alla”. Trots att Socialdemokraterna har styrt i Göteborg i 20 år har de inte kommit längre än till idéstadiet.

De idéer S har, som att det får vara ”slutprutat i äldreomsorgen” och ”En jämlik skola där alla barn kan utvecklas. Mindre klasser och fler specialpedagoger”, kan man undra varför de inte har sett till att förverkliga under de 20 år som de har styrt kommunen. Dessutom visar de inte på vilket sätt de har tänkt lösa problemen. Mellan år 2000 och år 2013 har
1 600 platser på äldreboenden försvunnit i Göteborg, samtidigt som hemtjänstpersonalen har fått allt kortare tid att utföra sina uppgifter på, enligt Väst­ekot den 31 januari 2013.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) glömmer inte, inte väljarna heller. Håkan Linnarsson var mannen bakom nedläggningen av tio vårdcentraler 2004, däribland vårdcentralen i Hammarkullen. Han blev sedan ordförande i SDN (stadsdelsnämnden) Angered, där han låg bakom det stora nedskärningspaketet när tre skolor skulle stängas och samtliga lärare fick söka om sina tjänster.
Trots protester från hundratals föräldrar och lärare stängdes två skolor. Anna Johansson (S), som runt om i hela Göteborg stått och försvarat nedskärningar på skolorna, blir nu förflyttad till riksdagen. Nedläggningen av Rannebergsbadet och Hammarbadet har skjutits upp tack vare protester från boende och personal.
Men veckorna innan valet kan S och V inte ge något besked i frågan. Och vi vet att så snart valet är över kommer denna fråga att kräva nya protester. RS ser positivt på att Angereds närsjukhus byggs och att Angered Arena har byggts, men i takt med att Göteborg växer och att klassklyftorna slår ut i ökande ojämlikhet i hälsa, ökar behoven av sjuk- och friskvård i socialt utsatta områden.

Det räcker inte längre med att skrämma med högerspöket när Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Göteborg har genomdrivit nedskärningar, nedläggningar och privatiseringar. Rättvisepartiet Socialisterna vill föra in protesterna i maktens korridorer – det får vara nog med brutna vallöften och tomma visioner. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!