”Socialism det bästa systemet för majoriteten”

2015-11-04 12:00:35
En av Rättvisepartiet Socialisternas nyaste medlemmar, Loke Hagberg, berättar varför han gick med i partiet.

–Kvällen innan Rättvisepartiet Socialisterna besökte Blackebergs gymnasium hade jag hört talas om RS och höll med om deras ideologi, då jag upptäckte att det fanns ett parti som hade ungefär samma åsikter som jag själv. 

– Det började med att jag läste ekonomisk teori på egen hand och logiskt drog slutsatsen, liksom många före mig, att socialism och trotskism är det bästa systemet för majoriteten av mänskligheten att leva i, att man istället för snabb vinst kan tänka på framtiden. 

– I Blackebergs gymnasium träffade jag en representant för partiet och vi talades vid i samband med att jag gick med i partiet. Det första partimötet som jag var med på upplevde jag som väldigt givande, samtalsämnena var väldigt intressanta och jag kände att det var en självklarhet att jag ville arbeta för det här partiet och sprida RS politik. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!