Socialist Alternative: En första kommentar om tragedin på Boston Marathon

2013-04-16 11:17:38
Bombningarna i dag [15 April 2013] på Boston Marathon är en absolut tragedi och fasa som inte ska hända i Boston eller någon annanstans i världen.

Vi tar nu alla kontakt med nära och kära i Boston. Socialist Alternative uttrycker vår sorg, medkänsla och solidaritet med alla offer för denna attack.

Det är för tidigt, när vi publicerar det här, att säga vilka som begått dessa handlingar. Om bomberna var politiskt motiverade, är det ett skamligt dåd som ska fördömas oavsett angriparnas idéer. Denna typ av metoder som riktar sig mot vanliga arbetande människor har absolut ingenting gemensamt med socialisters arbete för att bygga en massrörelse som kan utmana de 1% som styr, göra slut på kapitalismens kaos och förändra samhället.

Tider av rädsla och osäkerhet kan tyvärr leda till jakt på syndabockar och angrepp på våra medborgerliga rättigheter. Vi är emot alla angrepp på invandrare, i synnerhet på araber och muslimer, som ett resultat av denna tragedi. Oavsett förövarnas religiösa eller etniska bakgrund ska inte en hel etnisk grupp eller religiös göras skyldiga genom guilt by association. Vi är också emot ytterligare angrepp på våra medborgerliga friheter, som redan begränsas av Patriot Act och andra politiska beslut. Vi får inte låta regeringen utnyttja denna tragedi genom att begränsa de friheter och demokratiska rättigheter som vanliga amerikaner har kämpat och dött för.

Socialist Alternative (CWI:s sympatisörer i USA)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!