Socialistiska feminister

2018-03-02 09:45:08

foto: Kristofer Lundberg
Kampanj på Schillerska gymnasiet.

Stockholm

Socialistiska Feminister har sjösatts av aktiva i Rättvisepartiet Socialisterna och Studenter mot Rasism med sikte på ett grundningsmöte den 25 mars kl 13:00 – 15:00 i möteslokalen på Åsgärdevägen 75, t-bana Sandsborg. Öppet för alla intresserade kvinnor, ickebinära och transpersoner.

Socialistiska Feminister behövs för att bidra till den växande kvinnokampen i världen. Vi gläds åt att årets 8 mars, internationella kvinnodagen, kan bli den största någonsin med generalstrejker i bland annat Spanien. Vi är upprörda över hur de stora partierna försöker vrida fokus bort från Metoo, könsmaktsordningen, de växande klassklyftorna och kaoset i vården för att skylla alla samhällets problem på de svagaste – flyktingarna. Svara detta försök till mörkläggning genom att ta med dig alla du känner till 8 mars.

Göteborg

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Socialistiska Feminister i Göteborg inledde i måndags en mobiliseringskampanj inför demonstrationen på internationella kvinnodagen den 8 mars.
Vid demonstrationen, som arrangeras av 8 marskommittén, kommer Minela Mahmutovic (RS) att vara konferencier. ■

Sara Berlin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!