Solidaritet med Sri Lanka

2006-11-22 15:18:20
Mordet på parlamentsledamoten Nadarajah Raviraj den 10 november var en varning till alla som försvarar tamilernas rättigheter på Sri Lanka.

Tidningar på Sri Lanka har pekat ut USP:s ordförande Siritunga Jayasuriya (Siri) som en av dem som hotas. Siri är ordförande i den kommitté som protesterar mot kriget och morden, och som Nadarajah Raviraj deltog i.
Rättvisepartiet Socialisterna har två gånger de senaste veckorna genomfört protester vid Sri Lankas ambassad och Sri Lankan Airways i Stockholm. Vi uppmanar alla Offensivläsare att skicka protestbrev (se nedan). Det går också att ge särskilda ekonomiska bidrag till USP.
Systerpartier världen runt driver också denna kampanj – se www.socialistworld.net


Skriv protest-epost till Sri Lankas president Mahinda Rajapakse:
gosl@presidentsl.org – eller ring ++9411 25429 38
Kräv:
• Stopp för mördandet.
• Regeringens stöd och skydd av dödsskvadronerna måste upphöra.
• Slut på kriget – försvara tamilernas rättigheter.
Förslag till protestbrev på engelska kan fås från Offensivs redaktion.
Skicka rapporter om stöduttalanden m m till offensiv@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!