Sri Lanka på kommunfullmäktige i Luleå

2007-01-31 13:27:14
På kommunfullmäktigemötet i Luleå den 29 januari tog Rättvisepartiet Socialisterna upp om det uppblossande inbördeskriget på Sri Lanka och hotet mot fredsaktivister. Redan i förväg hade ett brev skickats ut med bakgrundsmaterial till alla partiers gruppledare.

Av formella skäl tilläts Rättvisepartiet Socialisternas (RS) ledamöter inte att ta upp frågan under själva mötet. Istället tillfrågades ledamöterna i pauser om att skriva under ett protestuttalande.
Omedelbart efter att kommunfullmäktigemötet klubbats av höll Jonas Brännberg (RS) en kort information och uppmanade de som inte hade skrivit på att göra det.

26 skrev på

Resultatet blev att 26 kommunfullmäktigeledamöter skrev under uttalandet, mest miljöpartister, vänsterpartister och socialdemokrater, men även någon moderat och kristdemokrat.
Både kommunalrådet och kommunfullmäktiges ordförande tillhörde undertecknarna av det uttalande som nu skickas till Sri Lankas ambassad och regering.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!