Stefan Löfven plöjer för företagen i blod

2017-02-13 13:47:17

foto: Natalia Medina
Ett hundratal demonstranter samlades i protest

”Irans regim mördare – Stefan Löfven stödjare”. Slagorden ekade mellan slottet och riksdagshuset i lördags.

Det är framförallt iranska socialister som reagerar mot att regeringen med Stefan Löfven själv i spetsen befinner sig på en exportresa tillsammans med företag som ABB, Astra Zeneca och Volvo. Efter protester från iranska grupper fick även IF Metalls ordförande Anders Ferbe följa med, men kritiken har inte stillats.
– Det är inte oväntat att kapitalisterna står i kö för marknaden i Iran, den har blivit mättad med färskt blod. Arbetarna har tvingats sälja sig för usla löner flera gånger under fattigdomsgränsen.

Maria Rashidi ropade ut sin förtvivlan mot att den iranska regimen, som tvingar kvinnor bära slöja, tillämpar stening och har slavliknande produktion får denna uppbackning. Per-Åke Westerlund manade till bygge av en socialistisk arbetarrörelse och Dror Feiler hälsade från demonstrationen Broar inte murar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!