Stockholm 25 augusti: Protestera mot nazisterna

2018-08-22 20:47:57
–NMR:s blotta närvaro på våra gator är ett hot riktat mot alla de ser som sina fiender – invandrare, fackligt aktiva, hbtq+-personer, socialister och så vidare. Det säger Nätverket Rött Forum i en appell för att demonstrera mot nazistmarschen i Stockholm den 25 augusti. 

Nazisterna har fått polistillstånd att marschera i city, dock endast på Kungsholmen vilket är en kraftig begränsning jämfört med NMR:s ursprungliga planer. 

Många reagerar mot de frikostiga tillstånd som NMR har fått under den ”valkampanj” – läs hot och våld – som de bedriver. Både i Kungälv och Ludvika har de månadslånga tillstånd att trakassera folk på städernas gator. 

NMR har vuxit genom att värva från tidigare nedlagda nazistgrupper och samarbete med andra, som Alternativ för Sverige, samt att de värvat en del nya. Men det senaste årets marscher – särskilt Göteborg den 30 september där 20 000 gick ut på gatorna och stoppade dem – har ofta blivit betydligt mindre än de skrytsamma annonserna innan tågen. Det gällde också 1 maj i Boden och Ludvika, där NMR isolerades och överröstades.

De senaste veckorna har samtidigt visat allvaret i nazisthotet – se artikel från Sundsvall här intill. ■

RS Stockholm

Slut upp mot nazisterna

När: Lördag 25/8 kl 11.30

Var: Kronobergsparken

Arr: Rött Forum

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!