Stockholm: 5 000 i Första majs vänstertåg

2016-05-04 14:47:06

foto: Natalia Medina
”Det bästa vi vet – Solidaritet!” var en av de talkörer som ekade genom staden.

Rättvisepartiet Socialisterna Stockholm firade Första maj traditionsenligt på Medborgarplatsen och tågade sedan mot Kungsträdgården.

På Medborgarplatsen hölls det tal av bland andra Allonias Sebhatu (ordförande taxiklubben), Christina Höj Larsen (riksdagsledamot) och Mattias Fucik (Ung Vänster). Punkbandet Matriarkatet spelade musik på hög volym innan talarna fick ordet. 

I Vänsterpartiets Första maj-tåg i år deltog cirka 5 000 personer. I den fanns också fanns sektionen Rött Forum där bland annat Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Partiet, Studenter mot Rasism och Folkkampanj för Asylrätt ingick. Det var god stämning, soligt väder och mycket varierande talkörer där fokus låg på kritik mot S-MP-politiken. 

I Kungsträdgården höll Dina Viksten Abrahamsson från Ung Vänster ett tal där hon delade med sig om en vision om ett klasslöst samhälle en vecka efter första maj. I denna vision är revolutionen redan här. Rättvisepartiet Socialisterna är ett revolutionärt parti och kämpar för ett klasslöst samhälle, dock driver vi aktiva kampanjer och bygger rörelser med det som slutmål snarare än slänger oss med frasradikalism.

RS drev kampanj för rätten till asyl och mot Fort Europas allt högre flyktingmurar, vilket fick mycket god respons bland demonstranterna. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!