Stockholm: Nazister angrep manifestation för rätten till asyl

2007-11-21 16:35:46
I Stockholm gick en grupp nazister i lördags till angrepp mot en manifestation anordnad av nätverket Ingen Människa är Illegal (IMÄI). Flera av nazisterna, från den så kallade svenska motståndsrörelsen, var beväpnade med knivar.
Nazisterna försökte stoppa manifestationen genom att bland annat kasta glasflaskor och ropa slagord som ”Vit revolution utan pardon” mot nätverket Ingen Människa är Illegal på Medborgarplatsen.
Ingen av manifestationens drygt 100 deltagare skadades, och trots nazisternas angrepp kunde IMÄI genomföra sin protest mot Migrationsverkets beslut om att det inte råder krig i Irak och för rätten till asyl.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!