Stockholms mest utsatta drabbas

2009-12-20 23:02:45
Stockholms politikers julklapp till stadens mest utsatta är ett slag i ansiktet. Den redan hårt ansträng­da socialtjänsten ska bantas på 62 miljoner.

300 personer deltog i det fackeltåg som SKTF, SSR och Kommunal höll i tisdags, den 15 december, mot nedskärningarna på socialtjänsten i Stockholm.
Precis som skola och vård har fått betala för skattebortfallet i kommunen när allt fler blivit arbetslösa, är det nu de mest utsatta som får betala kapitalismens kris. Det rör sig om kärnverksamheter för hemlösa, missbrukare, funktionshindrade och ungdomar.
– Det är rena slakten. Jag har jobbat här i 30 och har aldrig varit med om något liknande, säger Ann-Marie Strömberg, fackombud på enheten för hemlösa, till Stockholm City den 14 december.

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!