Stöd arbetarkampen för demokrati i Kazakstan

2012-05-03 14:56:21
På morgonen den 28 april arresterades Larisa Boyar från Kazakstans Socialistiska Rörelse samt två andra oppositionella, Baxatjan Torevozhina och Kanat Ibragimov, av polisen. På kvällen samma dag hade de dömts till fängelse.

De tre ”dissidenterna” greps strax innan de skulle delta vid en demonstration mot att skuldtyngda människor förlorar sina hem. På kvällen samma dag dömdes de i en politisk rättegång till 15 dagars omedelbart frihetsberövande.

Under de senaste veckorna har det skett en ständig upptrappning av myndigheternas repression gentemot aktivister i Kazakstans Socialistiska Rörelse och kampanjorganisationen ONJ (Rör Inte Människors Hem).
Aktivisterna har förhindrats att tala med varandra, deras familjer och släktingar har hotats med avsked.

Framträdande CWI-medlemmar
i Kazakstan riskerar nu kraftiga bötesstraff för att man stått upp mot den diktatoriska regimen.
Ainur Kurmanov, ledande medlem i CWI i Kazakstan och det oberoende facket Janartus vice ordförande, liksom Janartus ordförande Esenbek ­Uktesjbajev, tvingas idag leva utomlands. Om de återvänder till Kazakstan riskerar de att dömas till ­långvariga fängelsestraff, bland annat för att de båda har kampanjat i Europa till stöd för ­strejkande oljearbetare.
  • Frige omedelbart Larissa Boyar, Baxatjan Torevozhina och Kanat Ibragimov!
  • Stöd arbetarkampen i Kazakstan. Ge ett bidrag till Campaign Kazakhstan, plusgiro 87 96 49-2. Skriv ”Kazakstan solidaritet”.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!