Stödmanifestation för Ship to Gaza

2011-08-03 19:24:37
Den 14 juli hölls en stödmanifestation i Göteborg i solidaritet med Palestina och Ship to Gaza.

Talarna som var direkt hemkomna från Grekland, där de stoppats av myndigheterna att segla, berättade om saboterade fartyg, byråkratiskt krångel och uteblivna leveranser av cement.
Henry Ascher som även var med vid förra seglingen när nio deltagare mördades av israeliska bordningsstyrkor, förklarade att han efter fängelse- vistelsen i Israel blev släppt och deporterad till Istanbul. Där möttes han av Sveriges moderate utrikesminister Carl Bildt som förklarade vikten av att försvara de mänskliga rättigheterna och att följa FN:s deklarationer. I år har det dock varit tyst från utrikesministern.
Henry Achers slutsats var att västvärlden inklusive Sverige är livrädda för den arabiska våren och kampen i de Nordafrikanska länderna.

Erik Helgesson från Hamnarbetarförbundet, avdelning 4, direkt hemkommen från Grekland såg inte reträtten tillbaka som ett misslyckande.
– Nu omgrupperar man styrkorna och letar andra utgångshamnar där man kan fullföja sitt uppdrag, konstaterade han.
Erik Helgesson betonade att folkbildningen tagit fart i frågan, tack vare den opinion och uppmärksamhet som blockaden av både Gaza, och Ship to Gazas fartyg väckt.

Grekiska arbetare har trots sin egen nuvarande kamp mobiliserat stöd för Ship to Gaza.
Erik Helgesson menar att han aldrig någonsin känt så stort stöd som de grekiska hamn- och sjömansfacken visat i frågan.
150 000 organiserade hamnarbetare i IDC kommer nu att mobiliseras internationellt.
Grekland ifrågasätter nu till och med textstorleken på fartygets namn på flytvästarna, för att förhindra avfärd för Ship to Gaza, vilket är löjeväckande.
Solidariteten med Palestina och Ship to Gaza fortsätter.

Jörgen Jensen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!