Stoppa dödandet av Gazaaktivister – bryt blockaden nu!

2010-06-01 12:17:32
Detta är Socialist Struggle Movement (CWI i Israel) första respons efter morden på aktivisterna under israeliska försvarsstyrkans (IDF) anfall på den internationella biståndsflottan i natt. Vi uppmanar alla att delta i protester och manifestationer.

Uppemot 20 demonstranter mördades och andra skadades i natt under den våldsamma högerregerings anfall på aktivisterna i den internationella biståndsflottan i måndags – på väg till Gazaremsan med hjälpmedel. Precis som i tidigare protester så utgjorde demonstranterna ombord ingen som helst fara för israeliska medborgares säkerhet. Denna gång skickades helikoptrar, robotbåtar, kommandostyrkor och 200 tjänstemän som väntade dem utanför Israels juridiska territorium för att slussa dem vidare från Gaza.

Den israeliska regeringen avvisar cyniskt sitt ansvar. Men vi behöver inte någon ”utredning” för att förstå att skulden för morden på aktivisterna ligger högt upp i leden [ministrar och officerare]. Medan det finns ett pressförbud i Israel kring detaljerna, uppger media här att soldater anfallits på en utav båtarna med diverse ”objekt”. Men IDF-soldaterna behövde inte vara där överhuvudtaget – i själva verket används armén för att förhindra rätten att demonstrera.

Ministrar, deras generaler och deras köpta journalister försöker vända bort uppmärksamhet från förtryckarregimen Bibi-Barak-Liebermans aggressionspolitik – inklusive belägringen av själva Gaza samt den vansinniga och rasistiska uppmuntran till hat mot det arabiska/palestinska folket i Israel. Israels regering, en krigshetsande regering som förtrycker palestinierna, förstör också de långsiktiga intressena för israeliska medborgare.

Socialist Struggle Movement i Israel konstaterar att den enda vägen bort från sådana här katastrofer och andra inom Israel/Palestina-konflikten är uppbygget av en bred social rörelse av både israeler och palestinier, som enar judar och araber mot anstiftarna till ”söndra och härska”, mot belägringen och ockupationen, mot allt förtryck och diskriminering. En rörelse för demokratiska nationella rättigheter, jämlikt för alla och för att störta de korrumperade kapitalisteliterna i regionen.

Tnua’t Maavak Sozialisti / Harakat Nidal Eshtaraki (Socialist Struggle Movement, CWI Israel)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!