Stoppa Israels terrorkrig i Gaza

2009-01-07 16:36:23
– Jag uppmanar de politiska ledarna här, i regionen och i världen att ta sig samman och stoppa det här. De är ansvariga för alla dessa människors död. Det finns ingen säker plats. Här är alla traumatiserade.

Uttalandet gjordes i tisdags av FN:s flyktingchef i Gaza John Ging under ett besök på Shifa-sjukhuset. Ging var rasande över de allt mer omfattande massmorden på palestinska barn och kvinnor sedan Israels militär tillåtits låta sina granater och raketer regna över bostadshus, flyktingläger, skolor och marknadsplatser.
Uttalandet kom på tisdag eftermiddag sedan 40 civila som tagit sin tillflykt i en av FN:s skolor dödats och 55 skadats av granatsplitter från israeliska stridsvagnar. Sedan markinvasionen inleddes i lördags har antalet civila offer ökat dramatiskt. Antalet döda uppgick på tisdag kväll till 640, varav 200 barn och kvinnor, och antalet skadade till 2 800.
En läkare jämförde situ­ationen för Gazas 1,5 miljoner invånare, varav hälf- ten är barn, med läget i Warszawas getto under andra världskriget.
Terrorn mot Gazas invånare har i hela världen lett till upprepade demonstrationer, som varit särskilt stora i de muslimska länderna. I Turkiet uppgavs 700 000 ha deltagit i fredagens demonstration och i Rabat i Marocko riktades vreden från 40 000 mot passiviteten från arabländernas ledare.
Även i Israel har stora demonstrationer genomförts av både palestinier och judar, trots försök från myndigheterna att stoppa dem. Rättvisepartiet Soci­alisternas CWI-kamrater i Israel deltog i lördags i en demonstration i Tel Aviv som samlade 10 000 deltagare. Liksom under kriget i Libanon 2006 kom- mer opinionen mot kriget att växa för varje dag det pågår.
RS och CWI manar till globala massprotester.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!