Stoppa kriget mot och förtrycket av Palestina

2010-01-21 14:28:29
Det är nu drygt ett år sedan Israel utförde sitt 22 dagar långa terrorkrig mot Gaza, som tog livet av runt 1 500 palestinier. I lördags demonstrerade uppemot 500 personer i Malmö för att påminna om att Gaza är belägrat och befolkningen svälts ut, även om de israeliska bomberna inte haglar idag.

Kampen mot Israels krig och förtryck engagerade många och samlade under förra vintern tiotusentals demonstranter varje helg runtom i Sverige. Motståndet och opinionen mot Israels övergrepp har länge varit otro-ligt starkt, samtidigt som politiker runtom i Väst inte lyfter ett finger för att stoppa Israels krigspolitik.
Det var Nätverket mot Israels krig och ockupation som arrangerade fackeltåget genom centrala Malmö, på årsdagen av bombningarna av Al-Fakhuraskolan där fler än tusen civila hade sökt skydd. Flera tal hölls, bland annat av representanter för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Samtidigt som vissa politikers motstånd mot Israels imperialistiska krig och ockupation är välkommet, är det viktigt att inte köpa alla fina ord om fred. Det var en samstämmig riksdag som 2002 röstade för ett svenskt deltagande i en annan ockupation under Natoflagg, den av Afghanistan. Sena­re gjorde Socialdemokraterna gemen­sam sak med högeralliansen och rös- tade för ett svenskt trupputökande i landet. De svenska trupperna understödjer den amerikanska ockupationen som i sin tur stödjer sig på den kvinnoförtryckande, korrupta och valfuskande Karzairegimen.

Det stora glappet mellan vad som sägs i ord och den verkliga krigspolitiken som förs visar på de etablerade partiernas totala hyckleri. Oppo- sitionspartiernas dubbelmoral är än­nu ett tecken som tydliggör behovet av ett nytt kämpande arbetarparti som konsekvent säger nej till och bekämpar imperialismens blodiga krig och ockupationer.
Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!