Stoppa kriget på Sri Lanka

2009-04-15 20:42:38
Den humanitära krisen förvärras ständigt i det krigshärjade Sri Lanka.

Regeringens krig mot tamilerna i norra Sri Lanka har skapat en situation där runt 200 000 människor fortfarande är instängda i konfliktområdet Vanni i norra Sri Lanka. ”Läkare Utan Gränser har inte fått tillträ­de till området, men har mött många patienter som har lyckats fly. Många av dem är svårt skadade. I fle­ra fall har de också skiljts från sina familjer och befinner sig i ett tillstånd av chock” (Läkare Utan Gränser den 8 april).
I början av denna vecka påstod Sri Lankas regering att man utlyst en vapenvila. Men den så kallade vapenvilan är bara en tom symbolisk gest, som ska dölja en ny upptrappning. Regeringen vill inte ha fred utan vill fortsätta kriget mot tamilerna tills man ansett sig ha vunnit en ”total seger”.
  • Stoppa kriget på Sri Lan­ka. Dra bort alla regeringsstyrkor från de ta- milska områdena.
  • Demokratiska fri och rättigheter på Sri Lanka – försvara tamilernas rätt till nationellt självbestämmande.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!