Stoppa nazisterna på 1 maj

2018-04-18 10:57:57

foto: Offensiv
I Göteborg den 30 september ifjol stoppades nazisterna av 20 000 antirasister – slut upp i Boden på 1 maj.

Nätverket Boden mot rasism arbetar intensivt med förberedelserna för den gemensamma samlingen för att stoppa nazisterna på 1 maj. Nätverkets manifestation börjar kl 11 i centrala Boden.

Demonstrationen i Boden blir en angelägenhet för alla antirasister i Norr- och Västerbotten. Runt om i länet mobiliseras just nu antirasister, asylaktivister, feminister, bostadsaktivister, arbetskamrater, grannar och vänner. Resor organiseras från Umeå, via Skellefteå och Piteå, samt Kiruna och Luleå. Fler orter tillkommer hela tiden.
I Luleå har Rättvisepartiet Socialisterna tagit initiativ till ett öppet möte torsdag den 19 april för att både samordna mobiliseringen till 1 maj, men också för att föreslå bildandet av ett nätverk, förslagsvis Lule mot rasism.
Första maj behöver bli ett avstamp för bygget en enad antirasistisk front som har beredskap att bemöta och pressa tillbaka nazisterna var de än dyker upp.

För nazisterna representerar den planerade marschen genom Boden och kandidaturen till Bodens kommunfullmäktige ett försök att etablera en språngbräda för nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen, NMR, i Norrbotten.
Därför är det mycket viktigt att alla som kan tar sig till Boden på 1 maj och enas i en kraftfull, gemensam samling mot rasism i alla dess former. Så kan vi isolera och trycka tillbaka nazisterna.

Idag kommer den rasistiska hetsen både uppifrån, från S-MP-regeringen i form av den brutala utvisnings- och batongpolitiken, och från den blodvittrande extrema högerkanten.
Oavsett varifrån den kommer måste rasismen kallas vid sitt rätta namn och utmanas av en kämpande, socialistisk politik som kan ena alla oavsett ursprung i kamp för arbete, bostäder, vård, skola och en framtid att tro på.

För Rättvisepartiet Socialisterna betyder det satsa på att mobilisera en enad, disciplinerad massdemonstration för att stoppa nazisterna i Boden och samtidigt rikta skoningslös kritik mot de hycklande politiker som säger sig vara för ”allas lika värde” samtidigt som de utvisar unga till död, krig och förtryck.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!