Stoppa statens rasism

2013-09-25 11:47:44
– Vi romer måste ställa oss i fronten i den antirasistiska rörelsen för att tillsammans med andra försvara våra rättigheter, säger Denny Jovanovic, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna med romskt påbrå.

Över 5 000 romer finns i de två polisregister som avslöjades i början av veckan. Enda grunden för att hamna i regi­stret är etnisk tillhörighet – d v s ett rent rasistiskt register!
Över tusen barn finns i registret, som också innehåller uppgifter om avlidna. Registret upprättades 2005, men poliser uppger nu i media att kartläggningen fanns redan på 1980-talet. De poliser som deltog kallades ”zigenarkommandot”. ”Ingen av cheferna sa att detta var något vi inte fick syssla med”, uppger en polis till Aftonbladet.
Rasism och förtryck mot romer ökar i hela Europa, hand i hand med högerpolitik och ökade klyftor.
Sverige deltar aktivt med tvångsutvisningar och vräkningar.

Stoppa registreringen av romer!

Demonstrera 
Göteborg:
Söndag 29 sept
 kl 13.00 
Gustaf Adolfs Torg


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!