Stoppa utvisningarna till krig och förtryck

2017-01-25 13:29:07

foto: Mattias Bernhardsson
Stoppa utvisningarna till krigets Afghanistan.

Den 21 januari deltog Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv på Riksförbundet Shahmama och Salsals demonstration på Mynttorget i Stockholm mot Sveriges massutvisningar.

– Vi demonstrerar mot massutvisningarna av flyktingar till krig och förtryck. Främst vill vi uppmärksamma de ensamkommande, som flytt från Afghanistan, Syrien, Irak med flera länder.
– Vi vill bland annat att ensamkommande som väntat i ett år eller mer ska få uppehållstillstånd, att barnkonventionen ska bli svensk lag och att de ovetenskapliga ålders­bedömningarna omprövas, säger Nasiba Daytabar från Riksförbundet Shahmama och Salsal till Offensiv.

Iqbal Mohammadi, en av talarna som hade flytt Afghanistan men fått avslag på sin asylansökan, sa:
– Jag har inga föräldrar kvar, ingen bror, ingen syster, ingen farbror. Vad ska jag tillbaka till? Jag vill lära mig svenska, skaffa jobb och skapa mig en framtid här. Nu har jag fått avslag. Vad ska jag göra nu?
När regeringen nu trappar upp utvisningstempot och därigenom hänsynslöst skickar människor till krig och förföljelse är det viktigare än någonsin att visa sin solidaritet.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar tillsammans med Riksförbundet Shahmama och Salsal samt andra i Asylrörelsen. Vi uppmanar alla att stödja flyktingarnas kamp för rätten till asyl. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!