Stora nedskärningar på miljön i Stockholms stads budget

2006-11-22 14:58:37
Det nya högerstyret i Stockholms stad skall spara sammanlagt 532 miljoner kronor. Bland annat drabbas miljö- och hälsoskyddsnämndens budget, som ska halveras till 2008 och all verksamhet som inte är direkt lagstadgad ska ses över.
Miljö- och hälsoskyddsnämndens budget ska halveras till 2008, från 111 miljoner till 82 miljoner nästa år och därefter till 57 miljoner. Ulla Hamilton, miljö- och fastighetsborgarråd, motiverade beslutet om halveringen med att nämnd och förvaltning främst ska ägna sig åt sin myndighetsutövning.
Stockholm stad har anlitat en konsult som ska göra en översyn av miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet. Bland annat för att se vad lagstiftningen ålägger Stockholms stad att jobba med på miljöområdet och vad staden gjort på eget initiativ.

Tobias Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!