Stormöte för trygghet i Jordbro

2017-12-06 13:29:34
Kampanjen för trygghet och upprustning i Jordbro fortsätter. Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommer tillsammans med aktiva i Rusta upp Jordbro att fortsätta kampanja inför stormötet den 16 november.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har kampanjat i Jordbro inför mötet med torgaktiviteter, dörrknackningar och flygbladsutdelning, något som fortsätter i upptrappad takt inför mötet nästa vecka. Till mötet har vi bjudit in Stadsbyggnadsnämnden, Utbildningsnämnden, Kultur- och fritidsnämnden samt förvaltningar med flera för att ställas till svar om tryggheten i Jordbro.
Kampanjen startades av RS som ett svar på den känsla av otrygghet och sociala nedrustning som har präglat Jordbro (och för den delen de allra flesta arbetarklassområden) under många år. Ett första möte arrangerades den 5 oktober för att tillsammans med andra boende i området gememsamt diskutera situationen och åtgärder.

En ökad trygghet kräver sociala insatser för upprustning av området, och några av de krav vi gemensamt diskuterade på mötet den 5 oktober inkluderar:
• Återta Jordbro centrum i kommunal regi – riv centrumet och bygg nytt med öppen och ljus planläggning.
• Anställ trygghetsvärdar och fältassistenter för ökad trygghet vid centrumet, pendel med flera platser sena kvällar.
• Ställ krav på bovärdar att rusta upp nedslitna bostäder och bostadsområden – hota med tvångsförvaltning.
• Fritidsgården ska vara kvällsöppen sju dagar i veckan med utökad bemanning.
• Stor satsning på ett ljusare Jordbro.
• Mer resurser till idrotts- och föreningslivet för ökad organiseringsgrad – fler möteslokaler tillgängliga för alla.
• Fler lärare och elevvårdande personal i skolan samt satsning på läxhjälp – bygg ny högstadieskola.

Alla Jordbrobor och föreningar är välkomna att säga sin mening. Kom till Jordbro kultur- och föreningshus torsdag 16 november kl 18.30 och sätt press på nämnderna.
Gemensam kamp och organisering är det enda sättet att få till stånd en förändring. Det var genom först stormöten och gemensam planering och sedan aktivism, organisering och kamp som det privata bostadsbolaget Patrizia Immobilien AB, som var en riktig slumvärd, kastades ut ur Jordbro. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!