Stormöte om den fortsatta kampen för Laziz och hans familj

2013-11-29 20:30:22


Kampen för rätten till asyl och för att få hem Laziz till Sverige kommer att intensifieras.

Den 4 december har kampanjen för att få Laziz Sharifov tillbaka till Sverige och låta hans familj stanna stormöte på kulturhuset i Handen, klockan 17.00.

Anledningen till mötet är att diskutera nästa steg i kampen. Särskilt viktigt är detta då Laziz i tisdags utvisades till Kazakstan.
Migrationsdomstolen hade meddelat advokaten att Laziz fördes med flyg från Nyköping kl 10.50 på tisdagsförmiddagen. Utvisningen var rättsvidrig. Gränspolisen vägrade att ge advokaten information med hänvisning till att hon inte skulle vara Laziz ombud, vilket inte är något annat än en ren och skär lögn. Vidare ignorerade man den överklagan som advokaten skickade in på morgonen.
Rättvisepartiet Socialisterna har varit väldigt involverad i denna kam­panj och den har vuxit sig allt större.
Redan 2010 var vi med och kämpade för att Laziz skulle få stanna. Utvisningen stoppades efter den kampen tillfälligt.

Laziz fall är tyvärr inget som hör till ovanligheten. Med  dagens inhumana flyktingpolitik går ingen flykting säker.
Massdeportationer till Afghani­stan har fortsatt att pågå under hela hösten och den 10 december är nästa massdeportation av afghaner planerad.
Hbt-flyktingar, politiska ­flyktingar, klimatflyktingar, krigsflyktingar och andra flyktinggrupper utvisas på löpande band.
Gömda och papperslösa lever i rädsla i Sverige och EU, helt utan rättigheter, hellre än att utvisas tillbaka till det fruktansvärda förtryck som de har flytt ifrån.
Regeringen har i år skjutit till 40 miljoner kronor extra för verkställan­det av tvångsutvisningar och det rasistiska REVA-projektet innebär ­ännu en rasistisk diskriminering av invan­drare och flyktingar.

Rättvisepartiet Socialisterna har en lång tradition och erfarenhet av att hindra utvisningar.
Genom protester, demonstrationer, ockupationer och blockader har vi tillsammans med flyktinggrupper och andra aktivister lyckats stoppa utvisningar från att verkställas.
Även om Laziz har utvisats så betyder inte det att loppet är kört. Vi kommer fortsätta att kämpa för att få hem Laziz igen.
Men för att helt stoppa den inhu­mana flyktingpolitiken måste kampen för rätten till asyl också kopplas till kampen mot den rådande högerpolitiken, som ligger till grund för den flyktingpolitik som existerar idag. Genom kampen för Laziz har allt fler elever och anhöriga också börjat dra dessa slutsatser.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!