Storstrejkstavlan får hänga kvar

2007-11-14 15:33:03
Albin Amelins storstrejktavla och Sven X-et Erixons protest mot apartheidsystemet i Sydafrika får hänga kvar ännu en tid i Folkets Hus Stockholm (Stockholm City Conference Center).
Om tavlorna även i fortsättningen ska gömmas bakom draperier och bara visas på begäran av ”kunderna” är dock inte klart.
För tio år sedan placerades målningarna bakom draperier. Anledningen var att Folkets Hus-ledningen siktade in sig på att locka företag, myndigheter och välbärgade till det som idag går under namnet konferenscentrum.
Överhuvudtaget är det oklart om vad som händer med Folkets Hus. I veckan ska LO diskutera sitt framtida ägande med Folkets Hus-ledningen.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!