Strejker direkt

2010-05-05 10:39:35
Dagen efter avtalet, i måndags, strejkade lärare, sopåkare och an­dra kommunanställda runt om i Grekland. Tisdagen den 4 maj gick statsanställda ut i en 48-timmarsstrejk. Onsdagenden 5 maj har de grekiska fackförbunden utlyst generalstrejk.
Xekinima, Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation i Grekland, driver krav på förstatligande av banker och storföretag, samt för att staten ska ställa in betalningarna av lånen till utländska och grekiska kapitalister. Xekinima är en del av vänsteralliansen Syri­za, och argumenterar för att det som behövs är en ny arbetarregering med Syriza och kommunistpartiet KKE.
Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!