”Strejkrätten är vår sista möjlighet”

2008-05-15 15:54:24
Offensiv har även pratat med gruvtolvans ordförande Harry Rantakyrö. Han blev irriterad när han hörde om LO-ledningens planer på att förhandla om ett nytt huvudavtal och kompromissa om strejkrätten:
– Strejken är den sista möjlighet vi har. Det är därför vi stödjer sjuksköterskornas strejk.
Han är även kritisk mot att LO-ledningen satt sig i förhandlingar just innan LO-kongressen sammanträder.
– Det liknar situationen när Metalledningen gick ut med lönekraven innan avtalsrådet hade sagt sitt. Vanja Lundby-Wedin ska vara med på onsdag på kongressen, så då får vi fråga vad de sysslar med, säger Harry Rantakyrö, som är ett av fyra ombud från gruvfacken i Norrbotten på Metalls kongress.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!