Strömsund 10 mars: Stoppa SD-rasisterna

2016-03-02 11:25:11
Den 10 mars planerar Sverigedemokraternas ledning, med Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson med flera i spetsen, att ha aktiviteter i Strömsund. Men antirasister mobiliserar till motstånd.

SD ska skandalöst nog ha ett möte i Folkets Hus i Strömsund. På kvällen planerar Jimmie Åkessons band Bedårande barn att spela. SD har en bas av supportrar i området, liksom även den nazistiska våldssekten SMR. I förra valet fördubblades SD:s stöd i Strömsund.

Dock kommer rasisterna inte att få stå oemotsagda när de kommer. Antirasister i Strömsund planerar nu protester.

Offensiv har pratat med Henrik Orrell, en av dem som försöker samla antirasister i Strömsund.

– Fler och fler har insett allvaret med rasisterna. Förr trodde många att det var en tillfällig reaktion. En fluga som skulle gå över. Jag träffar fler nu som tycker det är viktigt att vi reagerar och säger ifrån, berättar Henrik och fortsätter: 

– Vi kan inte vara tysta längre. Flera har uttryckt att det är bra att vi gör detta. 

Henrik berättar också att han häromdagen har fått mottaga hot via telefon.

Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna (RS) uppmanar alla som kan att ansluta sig till de antirasistiska protesterna i Strömsund. SD är ett rasistiskt högerparti. Deras politik går ut på att rikta missnöjet mot invandrare och flyktingar, samtidigt som de för en politik för att gynna de rika. 

Syftet med rasismen är att splittra oss arbetare. De rika ska öka sina vinster på vår bekostnad medan de vill att vi ska skylla problemen på invandrare och flyktingar. Nedskärningarna i välfärden har gett en grogrund för rasisterna. Därför är det viktigt att samtidigt som vi protesterar mot rasisterna och deras partier också kämpar för att rusta upp vården och skolan med mera. 

SD har röstat med högerpartierna för sänkning av bolagsskatten för banker och företag som redan gjorde rekordvinster. Högeralliansen dränerade staten på 138 miljarder kronor i skattesänkningar där hela 56 miljarder gick till de rikaste 10 procenten och skänkte ytterligare 16 miljarder kronor till storföretag och banker med SD:s stöd. 

Hos dessa företag och de övriga rika finns resurser till både en upprustning av välfärden samt för att kunna ta emot alla som flyr. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!