Sundsvall: 4 skolor läggs ner

2012-09-26 14:43:45
Sundsvalls kommunfullmäktige beslutade vid sitt senaste möte den 17 september att lägga ned Svartviks skola, Nedansjö skola, Korstaskolan och Nylands skola. Det var en stor majoritet för beslutet; 75 av de 81 ledamöterna stödde förslaget.

Oppositionen (S och V) drev också frågan om att lägga ned en avlägsen byskola i Anundgård – Holm.
Ett par av skolorna är relativt små som med krympande skolbudgetar inte anses rimliga att ha kvar då skolpolitikerna tvingas tänka på besparingar i lokalkostnader vid nedläggning. Nedläggningarna ska genomfö­ras under kommande läsår.
Fullmäktige beslutade också om en liten upprustning av Stenskolan som kommer att ta emot elever från Korstaskolan.

Under flera år har det varit diskussioner om skolnedläggningar och flera har också lagts ned. Det har ­inte bara handlat om småskolor med vikande elevunderlag – utan även skolan i Nacksta, vilket är ett av de största bostadsområden,a lades ned.
Dessutom är det oro att det området riskerar tappa sin vårdcentral.
Det brådskar med kamp för upprustning av skolan och samtidigt fullt stöd till lärarna i deras avtalsrörelse. Det behövs fler lärare på bättre anställningsvillkor.
Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!