Sundsvall 8 mars: Rädda Vården

2010-03-03 16:34:02
I måndags hade Sigbjörn Olofsson, sjukhusdirektör på Sundsvalls sjukhus, informationsmöte för personalen. Skälet till mötet var att han ville försöka presentera ”nya grepp” efter att skyddsombuden från alla fack på sjukhuset dömt ut konsultfirman Mantecs nedskärningsplan och hotat med att koppla in Arbetsmiljöverket.

Sjukhusdirektören ville därför avise-ra ett ”omtag”. Dessutom har besparingskravet minskat med 38 miljoner kronor. Detta gör att sjukhusledning­en nu säger att antalet som ska sägas upp har minskat till 500 personer.
De i toppen försöker nu verka ödmjuka och förstående. Till och med Sigbjörn Olofsson säger sig känna oro över arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vilket utan tvekan är en taktik för att bryta det massiva motstånd som han mött från alla yrkesgrupper på sjukhuset, liksom från patientföre-ningar och allmänhet – men han ska inte lyckas!
Kampen för vårdjobben i Sundsvall fortsätter.
Den 8 mars har Rädda Vården-nätverket ett torgmöte på stan.

Per Johansson
RS:are och sjuksköterska i Västernorrlands landsting

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!