Sundsvall: Stoppa nedskärningarna – rädda vårdjobben!

2010-04-21 15:41:16
På Sundsvall sjukhus pågår nu MBL-förhandlingarna för fullt om tjänster som ska bort. Det senaste budet från sjukhusledningen är att 480 personer kommer att mista sina tjänster.

På flera kliniker har man idag redan problem med att hinna med patienterna. När det gäller till exempel ör­onkliniken är det senaste förslaget att bemanningen där halveras, samtidigt som de ska ta emot samma antal pati-enter. Tyvärr är det ofta så som verksamheten har kunnat gå ihop, genom att personal har offrat sin rätt till rast.
Därför har sjuksköterskor på sjukhuset tagit initiativ till en ”ta rast-kampanj”, som genomförs med syftet att alla från den 3 maj och en månad framåt ska ta ut hela sin rast oavsett hur mycket man har att göra.
Per Johansson
sjuksköterska, Sundsvall

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!