Sundsvall: ”Vi kände att vi behövde göra något”

2015-09-16 15:56:32

Även i Sundsvall hölls i helgen en manifestation i flyktingfrågan. I Sundsvall hölls den på söndag den 13 september och inte på lördag som på de flesta andra orter. Flera hundra slöt upp i solidaritet med de som tvingas fly från krig, förtryck och terror.

En av dem som deltog var Amalia Johanson.

– Jag är aktiv i Sundsvalls Asylkommitté. Jag tycker det är viktigt att engagera sig i flyktingfrågan, sade Amalia.

En av initiativtagarna och aktiv i Ung Vänster berättar att hon och ett par klasskompisar på gymnasieskolan Skvadern kände att de behövde göra något. De tog tag i detta och bjöd in politiker.

– Vi ville att det skulle visa att vi är eniga i frågan. Att vi skulle visa vår solidaritet med flyktingar.

På manifestationen talade flera representanter för riksdagspartierna, men även från Asylkommittén och några till.

Det var bra att det togs ett initiativ även i Sundsvall. Ett problem var dock att representanter från de partier som är ansvariga för den omänskliga flyktingpolitiken kunde stå och prata utan att bli ifrågasatta. 

Det är kanske inte alltid fel att bjuda in representanter för etablissemanget, men då ska man avslöja dem och kräva att de river upp sin flyktingfientliga politik. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!