Sundsvall: ”Visa vilket missnöje det finns”

2011-09-21 16:27:49
Den 17 september bidrog Rättvisepartiet Socialisterna i Sunds-vall till den landsomfattande protestdagen genom att arrangera torgmöte på Storgatan i Sundsvall med Rädda Vården. Vi var ett 60-tal personer som samlades och höll några kortare tal. Folk uppmanades också att spontant gå upp och säga sin mening i mikrofonen; en chans som flera tog. Mötet antog ett uttalande som ska skickas vidare till landstings­ledningen.

Varför kom ni till torgmötet idag?
– Vården är en enormt viktig fråga! Jag tycker att man ska visa vilket missnöje det finns mot politikernas nedskärningar. Det gäller att många samlas så vi får makt bakom kravet att vården måste prioriteras högt, sa ”Flodhästupprorets” Malin Järund som var på plats med sin fru Frida Norberg och parets tvillingar:

Hur fortsätter ”Flodhästupproret för en fungerande kvinno­klinik i Sundsvall”?
– Vi har bra kontakt med personalen på kvinnokliniken och håller koll på utvecklingen. Risken är att äldre personal försvinner och med dem mycket kompetens de nyutbildade inte hunnit skaffa sig än.
Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!