Tankar om lägret:

2011-08-03 13:56:46
Pontus Weibull Moberg, 17 år, Göteborg:

Vad tyckte du var det bästa på sommarlägret?
– Att jag lärt mig så mycket om så många olika frågor. Det är roligt att diskutera med andra och utvecklas, både i sin retorik och i sin allmänna kunskap.

Vad kommer du ta med dig hem från lägret?
– Självklart en massa kunskap, men även känslan av gemenskap, att det finns så många som är engagerade och aktiva. Jag har även fått ett mer socialistiskt tänkande efter lägret, och det är något jag kommer ha stor nytta av

Maj-Britt Berntsson, 50+, Göteborg:

Vad tyckte du var det bästa på sommarlägret?
– Det är så roligt att se engagemanget, och särskilt att se att det är så mycket ungdomar här som engagerar sig. Det är kul med ett läger där människor i alla åldrar kan få ut något av det.

Vad kommer du ta med dig hem från lägret?
– Jag är inte medlem än, så det är bra att få ytterligare lite insyn i arbetet. Eftersom det är mitt första sommarläger, så är det både intressant och kul att se hur partiet verkar.

Marcus Löfgren, 15 år, Luleå:

Vad tyckte du var det bästa på sommarlägret?
– Alla inledningar, man lär sig så otroligt mycket. Sen är det väldigt kul att diskutera med alla andra från andra städer i Sverige och andra länder, det är en bra politisk skolning.
 
Vad kommer du ta med dig hem från lägret?
– Inspirationen från att se allas drivkraft och engagemang i olika frågor. Sen är det väldigt imponerande att se hur CWI växer i hela världen, och allting vi åstadkommer.
Intervjuer: Josephine Landström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!