Temadag mot rasism i Boden

2013-06-05 13:08:05
BODEN Elevkampanjen Luleå hade tillsammans med Asylrörelsen i Norrbotten en temadag mot rasism på Stureskolans i Boden den 31 maj. Dagen var fylld av workshops och föreläsningar.
Under förmiddagen höll Elevkampanjen och Asylrörelsen tillsammans en föreläsning kring vad ­rasism är och vem som egentligen är rasist.
– Föreläsningen öppnade verkligen mina ögon. Nu har jag argument som jag inte haft förut och kan bemöta rasistiska fördomar/argument på ett bättre sätt, säger Elevkampanjens nya medlem på Stureskolan, Elvira Vahlström.
Nu hoppas vi på att kunna bygga Elevkampanjen i Boden och att Asylrörelsen fortsätter att växa. Gemensam kamp ger resultat, tillsammans ska vi krossa rasismen!

Linn Mäkelä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!