”Tid att på allvar, aktivt, bekämpa rasismen”

2013-02-13 11:20:50
Ett 30-tal personer samlades den 9 februari på Möllevångstorget i Malmö för att protestera mot SD-rasismen som en del av en landsomfattande protestdag.

Sten Axelsson Fisk och Camilo Ernes­to Maureira Flores från RS Malmö/ Lund höll tal där de betonade vikten av att bygga ett starkt antirasistiskt motstånd för att undvika att etablerade partiers fiskande i grumligt vatten, såsom Moderaterna i deras senaste utspel angående invandring, får en grogrund i vårt samhälle.
– Vi kan se hur det blev i Danmark, vi kan se utvecklingen i Ungern, vi ser framväxten av högerextrema grupperingar över hela ­Europa – det är tid att på allvar aktivt bekäm­pa rasismen i alla dess former!, sade bl a Camilo E M Flores i sitt tal.
– Rasismen måste besvaras med kamp mot högerpolitiken och de ­växande klyftorna i vårt samhälle. Försämringar för arbetslösa, sjuka och pensionärer hänger ihop med försämringar för flyktingar, sade bl a Sten A Fisk i sitt tal.

RS Malmö/Lund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!