Tredje dagen av hungerstrejk

2011-05-05 13:01:17
De 50 iranska flyktingar som sittstrejkat på Smyrnakyrkan har efter 60 dagar inte fått någon respons av Migrationsverket. De trappar nu upp sin protest med en hungerstrejk mitt i centrala Göteborg på Gustav Adolfs torg mitt framför kommunhuset.

Ett 40-tal flyktingar ligger i sovsäckar i ett av tälten när Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna besöker dem. Det är kallt och det har nyss slutat regna. Det enda som värmer dem är varandra och en värmefläkt folk kommit med.

Flera av dem har varit så pass länge i Sverige som i 12 år. Tre dagar har hungerstrejken pågått. 9 personer har inlett hungerstrejk och var tredje dag ansluter fler. Det sker alltså en successiv upptrappning.

– Vi kommer hålla på till dess att Migrationsverket inser allvaret. De dödar oss om vi återvänder till Iran. Fängelse, tortyr och dödsstraff hör till vardagen i Iran, säger en av de hungerstrejkande.

Målet är att Migrationsverket ska inse allvaret. Misstro oss inte är namnet de valt på aktionen, då de upplever att Migrationsverket misstänkliggör dem och anser att deras historier inte är trovärdiga.

Rättvisepartiet Socialisterna ger sitt fulla stöd till flyktingarnas krav och kommer bistå dem med den praktiska hjälp de behöver. Vi uppmanar allmänheten i Göteborg att göra detsamma.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!