Tummen ner för EU:s Telekompaket

2009-05-13 19:34:25
Onsdagen den 6 maj beslutade Europaparlamentet att inte säga ja till hela Telekompaketet. Den fråga man fortfarande är oense om gäller möjligheten att stänga av personer från Internet.

Det så kallade Telekompaketet är ett paket som EU har arbetat med i flera år och som rör frågor om telekommarknaden. Totalt ingår fem direktiv i paketet om så vitt skilda saker som radiospektrum till utbyggnad av nya fibernät.

Men paketet har också handlat om vilka rättigheter internetanvändare ska ges i framtiden, om användare ska kunna bli avstängda från Internet. Parlamentet har tidigare sagt ja till det så kallade ändringsförslag 138, som innebär att ingen ska kun­na stängas av från Internet utan en rättslig prövning.

Ministerrådet har länge sagt nej till det förslag som parlamentet sagt ja till, men för två veckor sen nåddes en kompromiss där man gick med på parlamentets förslag.
Det nya kompromissförslaget säger dock ingenting om när den rättsliga prövningen ska ske, vilket många kritiker har reagerat på.
Hela frågan har nu gått till förlikning med ministerrådet och det kan dröja upp till åtta veckor innan det hela blir avgjort.
Nils Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!