Tungelsta: ”Det är en skandal”

2016-09-29 12:24:39

foto: Mattias Bernhardsson


I fredags den 23 september hade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Haninge torgmöte i Tungelsta i kampen för att rädda kommundelens enda vårdcentral. Efter att privata Aleris beslutat att stänga vårdcentralen har RS krävt att landstinget går in och driver vårdcentralen i egen regi.

– Här i Tungelsta har vi två äldreboenden och hela 900 nya bostäder som byggs. Här måste det finnas en vårdcentral! Det är en skandal att den borgerliga landstingsledningen struntat i sitt ansvar och uppmanat 6 000 listade patienter att istället ta sig till andra redan överbelamrade vårdcentraler, sade RS kommunfullmäktigeledamot Lina Rigney Thörnblom.

Många skrev på partiets protestlista och tog med sig flygblad.

RS har ställt Haninges kommunalråd Meeri Wasberg (S) mot väggen i kommunfullmäktige och debatterat med landstingets Hälso-och sjukvårdsråd Anna Starbrink (L) i en fullsatt Tungelsta kyrka om varför de inte agerar för att landstinget öppnar en vårdcentral i egen regi.

På protestmötet i Tungelsta kyrka var kritiken mot privatiseringseländet stor och många talare stämde upp bakom kravet på en offentligt driven vårdcentral. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!