Tyskland: Nazistisk dödspatrull avslöjad – mördade tio personer

2011-11-16 12:06:46
Tre kända nazister ligger bakom mordet på nio invandrade och en polis samt en serie bankrån i Tyskland. Bohn­hardt Uwe, Uwe Mundlos och Beate Zschäpe kan ha haft beskyddare högre upp, samtidigt som staten ägnat sina krafter åt att angripa antinazister.

Det högerextrema våldet i Tyskland är inte okänt. ”Mer än 120 mord sedan 1990, fascistiska och rasistiska, riktade attacker mot arrangörer av måndagsdemonstrationerna mot Hartz IV år 2004, attacker mot ungdoms- och fackliga demonstrationer, samt mot invandrare talar för sig själva. Under senare år har det skett stora vapenfynd hos nazisterna”, skriver SAV (CWI Tyskland) i en artikel.
Ändå har politiker förnekat kopplingar mellan morden och de högerextrema. Och en stor del av polisens resurser har använts till att angripa antirasister. Arrangörer av de årliga blockaderna av den nynazistiska marschen i Dresden har åtalats, räder har genomförts mot ­antifascister, inklusive mot partiet Die Linkes kontor.

De nazistiska terroristerna kan ligga bakom fler brott.
”Det finns tydliga indikationer på att de också är ansvariga för bombningen i Mülheim Keupstraße, Köln, i juni 2004, då cirka 22 personer skadades allvarligt. Då påstod  inrikesministern Otto Schily (SPD) att det inte fanns några tecken på en främlingsfientlig bakgrund, utan att förövarna förmodligen måste sökas i den kriminella miljön”, skriver SAV. ”Turkisk maffia” har utpekats ligga bakom flera av morden.
Nio av de dödade var invandrare, den tionde en kvinnlig polis. Gruppen misstänks även ha genomfört en serie bankrån.

Terrorgruppen avslöjades av en brand där de två männen brändes inne. Hos dem hittades bland annat en video där morden har dokumenterats.
Videon, som producerats för att spridas vidare, och gripandet av medhjälpare visar att terrorgruppen var större än de tre som utfört morden. I början av denna vecka arresterades en misstänkt medhjälpare, en ökänd nazist.
Liksom Anders Behring Breiviks terrormassaker i Norge, understryker de tyska dåden allvaret i hotet från nazisterna. Det visar också att polisen och etablerade politiker inte kan stoppa nazismen. För detta krävs en massrörelse av arbetare och ungdomar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!