Uddevalla: RS-medlem misshandlad av nazister

2010-05-05 10:12:15
Natten till fredag (den 30 ap­ril) attackerades flera medlemmar i Rättvisepartiet So- cialisterna (RS) Uddevalla av nazister och en medlem misshandlades.

Det var när RS-medlemmarna satte upp affischer inför ett socialistiskt Första maj som en grupp nazister började hota och förfölja dem. När de sedan försökte ta sig därifrån sprang nazisterna ikapp dem och gick till fysiskt angrepp mot två RS:are. Den ena blev puttad in i sidan på en körande bil och Patrik Berg, förstanamn på RS Uddevallas valsedel, mottog sparkar och flera slag mot huvudet. Lyckligtvis blev dock ingen allvarligt skadad.
– Det var tydligt att attacken var politiskt motiverad. De rev ner våra Första maj-affischer, kallade oss för ”jävla rödingar” och sa att vi inte var välkomna på deras ”nationella gator”, säger Patrik Berg.

Rättvisepartiet Socialisterna har varit väldigt aktiva i Uddevalla det senaste året.
Partiet bedrev en lyckad valkam­panj i EU-valet och har genomfört protester mot såväl de etablerade partiernas politik som mot rasistiska Sverigedemokraterna när dessa besökte Uddevalla.
Detta går inte rasister och nazister obemärkt förbi och ju mer det antirasistiska arbetet pågår, desto mer  provocerade blir nazisterna, och uppenbarligen krävs det inte mer än att man sätter upp affischer inför 1 maj för att dessa ska ta till våld.

Även på 1 maj, när Rättvisepartiet Socialisterna började ställa upp i Hasselbacken kom ett tiotal nazister och sympatisörer till Sverigedemokrater­na för att provocera fram bråk igen.
De gick till attack genom att välta partiets bokbord, men medlemmarna vägrade dock att avbryta firandet och lyckligtvis skadades ingen denna gång heller.

Vi låter oss dock inte skrämmas till tystnad. Varje gång våra medlemmar attackerats eller hotats har detta gett motsatt effekt för nazisterna, med ökad intensitet i vårt arbete mot alla former av rasism och högerpolitik.

RS Uddevalla

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!