Umeå: Demonstrera 15 november

2008-11-12 17:52:19
Det är full fart inför demonstrationen på lördag. Bemötandet från umeborna inför demonstrationen till försvar av jobben är bra.

– Fler än på mycket länge stannar och läser på våra skyltar. Många inser att varslen kommer att drabba de unga arbetarna hårdast, säger Marie Berg­qvist från Rättvisepartiet Socialister­na.
Under två intensiva kampanjveck­or har Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå satt upp hundratals affischer och delat ut tusentals flygblad.
Ingrid Eriksson, kommunfullmäktigeledamot för partiet, som har besökt personalen på tolv dagisar berättar:
– Vi hjälper till att sprida ett upprop om förskolepersonalens rätt till arbetskläder, men samtidigt bjuder vi in till demonstrationen på lördag.

Rättvisepartiet Socialisterna har även besökt industriarbetsplatser.
– Vi har delat flygblad till Volvoarbetarna vid fyra tillfällen. Vid varje tillfälle har det blivit fler diskussioner om hur företaget missköts av aktieägarna, säger Da­vis Kaza.
Somaliska föreningen har också anslutit sig till demonstrationens arrangörer.
– Bland unga somalier är arbetslösheten skyhög. Frågorna om arbets­löshet och rätten till asyl blir Somalis- ka föreningens hjärtefrågor i demonstrationen, berättar föreningens ordförande Ahmed Musa.
Övriga arrangörer är Socialistiska partiet, Kommunistiska partiet och Iranska föreningen.

Patrik Brännberg

Demonstrera

Umeå: lördag 15 nov
Rådhustorget kl 13.00


Arrangör: Enad Vänster

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!