Umeå: Facken förbereder protestmarsch mot varslen

2008-11-12 17:44:21
På ett uppdelat fackmöte med sammanlagt 1 500 deltagare röstades det för att organisera en demonstration mot varslen på Volvo Umeverken. Totalt hotas uppåt 800 industrijobb i Umeåområdet, varav 625 volvoarbetare.
– På Volvoklubbens initiativ har idén om en demonstration också diskuterats på avdelningsnivå, säger Erik Pettersson från IF Metall.
Helst ska en samordning ske med andra arbetsplatser som drabbats.
Under kommande vecka kommer fackligt aktiva att gå runt på fabriken för att få individuella löften från så många arbetare som möjligt att kom­ma på demonstrationen.
– Vi vill veta att vi bli ett antal hundra som lovat komma. En liten demonstration kan utnyttjas som ett svaghetstecken av företaget. Därför vet vi heller inte säkert om det blir en demonstration ännu, avslutar Erik Pettersson.
Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!